Hlavní obsah

Dívku nesnědl, odjela na Slovensko

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšední případ, kdy skupina obyvatel obce na Prostějovsku podezírala muže z kanibalismu, protože jim údajně snědl šestnáctiletou příbuznou, řešili policisté na Prostějovsku. Dívku se podařilo najít na Slovensku. O případu ve čtvrtek informoval mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Událost jsme vyšetřovali již od ohlášení před loňskými Vánocemi. Vyděšený osmapadesátiletý muž tehdy oznámil, že se u jeho domu shromáždily asi dvě desítky osob, mužů, žen i dětí, kteří na něho pokřikovali, ať jim vrátí příbuznou. Během vytrvalých verbálních útoků byl dokonce obviněn, že dívku snědl,“ popsal Kořínek.

Muž trval na tom, že se zmizením dívky nemá nic společného, skupina se upokojila a odešla. Přestože k fyzickému napadení nedošlo, muž událost oznámil policistům. Že jej skupina obvinila z kanibalismu, potvrdila i manželka muže.

Policisté usoudili, že se zřejmě jednalo o rodinu šestnáctileté dívky, jejíž zmizení bylo nahlášeno téhož dne po poledni. Oznamovatel zmizení dívky se k návštěvě skupiny u muže v sousední obci přiznal, popřel však jakékoli urážky i obvinění, že jim muž příbuznou snědl.

Policie v Německu řeší případ vraha, který se zhlédl ve filmovém kanibalovi

Evropa

Pátrání po pohřešované dívce přineslo naštěstí uspokojivé rozuzlení. Jak se ukázalo, v den jejího zmizení ji rodina poslala do sousední obce nakoupit brambory a vybavila ji hotovostí dva tisíce korun. „Do obchodu však dívka nedorazila, protože se rozhodla odjet ke svým příbuzným na Slovensko. Tam ji také slovenští kolegové vypátrali a potvrdili, že se nestala obětí trestné činnosti, tedy ani kanibalismu,“ dodal Kořínek.

Policisté věc zadokumentovali jako podezření z přestupku proti občanskému soužití a k dořešení postoupili příslušnému správnímu orgánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám