Hlavní obsah

Dívku málem smetla tramvaj v Brně, přešla to bez povšimnutí a odkráčela dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně velké štěstí měla mladá žena v Brně, kterou jen o vlásek minula tramvaj. Kamera na palubní desce soupravy, která souhrou okolností zrovna brzdila do zastávky, dokládá, že si žena zřejmě vůbec nevšimla, v jakém nebezpečí se ocitla.

Tramvaj málem srazila ženu v BrněVideo: Dopravní podnik města Brna

 
Článek

Zhruba čtvrtminutové video ve středu zveřejnil Dopravní podnik města Brna (DPMB) na Facebooku. Je na něm z pohledu řidiče tramvaje průjezd křižovatkou k zastávce.

Řidič nejdřív zpomalením reagoval na osobní vozidlo, které s cuknutím zastavilo z ulice vlevo, načež ze stejné strany nakráčela na kolejiště žena – rovnou za nosem bez jediného rozhlédnutí.

To už musela tramvaj brzdit do úplného zastavení, ženu od ní nakonec musely dělit snad ani ne centimetry.

Zarážející je, že chodkyně si pravděpodobně blízkosti tramvaje vůbec nevšimla, nebo zareagovala s neobvykle chladnou hlavou a pokračovala na přechod a dál do ulic Brna.

Mluvčí DPMB Hana Tomaštíková uvedla, že video je z pátku minulého týdne a tramvaj jela Lidickou ulicí.

Sluchátka a koloběžky: nehod přibývá

Krimi

Vzhledem k tomu, že se nikomu nic nestalo, se podle Tomaštíkové případ dál neřeší. Zveřejněním videa chce dopravní podnik hlavně varovat před tímto chováním chodců, podobných případů totiž podle mluvčí v posledních letech přibývá.

Z videa není patrné, zda dívka měla na uších sluchátka.

Tramvaj málem srazila ženu v Brně.

Podobné situace ale nemají daleko k fatálním následkům. Důkazem je tragická nehoda z Plzně, kde předloni srazil náklaďák 18letou dívku, která na místě zemřela. Podle svědků měla v uších sluchátka.

Na nepozornost doplatil těžkým zraněním v srpnu 2019 v Brně chlapec, kterého smetla tramvaj, když se díval do mobilního telefonu. Hrozivou nehodu zachytila bezpečnostní kamera.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám