Hlavní obsah

Dívka zmrzačila vlastní babičku

– NORBERČANY
Právo, hon

Těžké zranění způsobila v úterý své 70leté babičce 19letá vnučka v malé obci Norberčany na Bruntálsku. Bezohledným útokem skončilo týrání, které stařenka musela snášet minimálně tři měsíce. A to nejen kvůli fungování domácnosti, ale i proto, že babička nechtěla na svou vnučku přepsat dům.

Foto: Kamila Biddle

Zdenka Havrlíková z Channel Crossings s vítězkami.

Článek

O otřesném případu informovala ve středu mluvčí bruntálského ředitelství Policie ČR Lucie Krašteničová. "Vnučka opakovaně vyhrožovala babičce újmou na zdraví. Říkala také, že jí zapálí barák a ji samotnou zabije," uvedla Krašteničová.

K útoku se mladá žena odhodlala v úterý dopoledne. "Po předchozí slovní rozepři babičku udeřila do zátylku a následně do ní strčila. Poškozená upadla na kachličky u sporáku. Utrpěla proražení spodiny lebeční, vymknutí krční páteře a zhmoždění bérce," dodala Krašteničová.

Podle informací Práva měla mladá dívka již v minulosti konflikty se svými rodiči. "Právě proto ji dali k babičce. Netušili ale, že ta na tom bude ještě hůř," řekl Právu zdroj, obeznámený s případem.

Policie pro útočnici žádá vazbu

Ženu policie obvinila z ublížení na zdraví a také z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. "V této chvíli je v policejní cele a policejní rada podal návrh na vzetí do vazby," uvedla policejní mluvčí. Babička se nyní nachází v bruntálské nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám