Hlavní obsah

Dívka v autoškole přehlédla kamión, instruktora museli vyprošťovat

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici D1 na Novojičínsku se v úterý odpoledne střetl vůz autoškoly s kamiónem. Osmnáctiletá studentka autoškoly při vjíždění na dálnici asi přehlédla kamión, který řídil pětadvacetiletý řidič, a ten do osobního auta najel. Při nehodě se zranili dívka i devětapadesátiletý instruktor autoškoly, sdělila mluvčí moravskoslezské policie Zlatuše Viačková.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Nehodu s největší pravděpodobností zavinila studentka autoškoly.

Článek

Nehoda se stala na 336. kilometru ve směru z Ostravy na Olomouc, mezi Studénkou a Hladkými Životicemi.

„Řidička vozu Škoda Fabia pravděpodobně vyjížděla na dálnici z přivaděče a nedala zřejmě přednost přijíždějícímu polskému kamiónu DAF s přívěsem,“ popsala Viačková.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Při nehodě byl těžce zraněn instruktor i žačka autoškoly.

Instruktor autoškoly zůstal po střetu zaklíněn v automobilu a musel být vyproštěn. „Zasahující lékař u něj zjistil poranění páteře, stav pacienta svědčil také pro poranění mozku. Postižený byl uložen do podtlakové matrace a letecky transportován do Fakultní nemocnice Ostrava,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dívka si při nehodě zranila zřejmě jen ruce, záchranáři její poranění kvalifikovali jako lehké až středně těžké. Po ošetření ji převezli na chirurgickou ambulanci nemocnice v Bílovci.

Kromě vozidla autoškoly a polského kamiónu byl při kolizi lehce poničen i další, tentokrát turecký kamión, který stál v době nehody kvůli technické závadě v odstavném pruhu. „Místo nehody bylo po dobu přistávání vrtulníku uzavřeno, později byla doprava obnovena na dálnici jen částečně,“  sdělila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám