Hlavní obsah

Dívka chtěla skočit ze stožáru na Zlínsku, policisté jí to rozmluvili

Právo, Jiří Růžička, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Policejní vyjednavači komunikovali s dívkou, která v sebevražedném úmyslu vylezla na stožár vysokého napětí v Napajedlích na Zlínsku. Dívku, která byla pod vlivem drog, se podařilo zachránit kolem půl třetí, dvě hodiny poté, co vylezla na stožár.

Foto: Policie ČR

Dívka v sebevražedném úmyslu vylezla na stožár vysokého napětí v Napajedlích na Zlínsku.

Článek

Vyjednavači se dostali do složité situace, dívka podle všeho byla pod vlivem drog. „Středeční vyjednávání s touto dívkou bylo podle nich nejnáročnější, které dosud zažili,“ řekla mluvčí Krajského ředitelství policie ČR ve Zlíně Jana Macalíková.

Prvotním impulsem k pokusu o sebevraždu byl podle dostupných informací zármutek z nešťastné lásky. „Jednu dobu si však dívka zároveň myslela, že je na lanovce a že se jí podaří po laně dostat přes řeku Moravu,“ uvedla Macalíková.

Sebevražedkyně téměř odmítala komunikovat, a když už s vyjednavači hovořila, byly její odpovědi nejasné.

Foto: David Ryneš, Novinky

Napajedla - místo události

Její záchrana a přetažení do hasičské plošiny bylo krkolomné do poslední chvíle. Stále se snažila přeručkovat zpět ke stožáru po elektrickém vedení. „Na poslední chvíli se podařilo posunout hasičskou plošinu a spadla přímo do ní,“ dodala policejní mluvčí.

„Na místě zasahovali i hasiči, ze Zlína vyjela k události i speciálně vycvičená jednotka hasičů - lezců,“ doplnil mluvčí Hasičského záchranného sboru zlínského kraje Libor Netopil. Doplnil, že energetici vypli z vedení proud.

Reklama

Výběr článků

Načítám