Hlavní obsah

Dívka byla unesena kvůli výkupnému 5 miliónů

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Vyšetřování únosu 8leté dívky z Kupařovic na Brněnsku z minulého týdne ukázalo, že motivem bylo výkupné 5 miliónů korun za život děvčátka. Únos mají na svědomí čtyři muži ve věku 22 a 23 let ze Zakarpatské oblasti, které se speciálním policejním útvarům podařilo v pátek dopadnout. Soudce souhlasil s jejich umístěním do vazby.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

"Další prošetřování únosu ukázalo, že někteří z pachatelů pracovali ve firmě otce dívky a tam se seznámili s majetkovými poměry rodiny. Po únosu uvedli několik kontaktních adres, na které měli rodiče dívky doručit peníze, ale na žádnou se nikdy nedostavili. Tři z útočníků jsme zadrželi v Brně v pátek odpoledne, čtvrtého večer," upřesnila mluvčí jihomoravské policejní správy v Brně Dagmar Bartoníková.

Dívku přepadli falešní cestáři

Vše se seběhlo ve středu ráno, kdy 31letý muž vezl v dodávce Peugeot Boxer dívku do školy. Cestu jim zablokovali tři muži ve vestách připomínajících cestáře. V okamžiku, kdy řidič zastavil, vytáhli pistole, spoutali muže i dívku na rukou i na nohou a na hlavu jim dali sáčky, aby je zmátli. Muže nechali v autě, dívku naložili do auta, které k tomu účelu koupili v bazaru a odjeli z místa činu.

"Když měli dívku v moci, zavolali jejímu otci, aby na několik adres přinesl 5 miliónů korun, jinak dívku zabijí a rodičům pošlou její hlavu. Ihned se rozjela pátrací akce, do které se zapojily speciální jednotky policie a dívku se podařilo najít zdravou ve čtvrtek ráno v obci Silůvky na Brněnsku," doplnila Bartoníková.

Únosci nechali dívku ve stanu

Vyšlo také najevo, že únosci pro dívku v lese nedaleko Brna postavili stan, do kterého ji uložili. Nakonec od dívky odešli a policie se domnívá, že to bylo proto, že dostali strach z dopadení. Dívka se po chvíli klidu odvážila ze stanu vylézt a začala hledat cestu domů. Prožila noc v lese a až nad ránem našla cestu do Silůvek. Vyšetřování únosu nadále pokračuje a pokud soud vinu únoscům prokáže, může je poslat do vězení na 5 až 12 let.

Reklama

Související články

Unesli osmiletou dívku při cestě do školy

Šťastný konec měl únos osmileté dívky z Brněnska, kterou ve středu při cestě do školy přepadla skupina neznámých mužů. Policie ji našla při rozsáhlé pátrací...

Výběr článků

Načítám