Hlavní obsah

Policisté zadrželi trojici únosců osmileté dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUPAŘOVICE/BRNO

Jen necelých šedesát hodin po činu stačilo policii k zadržení trojlístku pachatelů, kteří násilím unesli osmiletou dceru podnikatele Pavla Kuparowitze. "Dnes v odpoledních hodinách zadržela Policie ČR v Brně ve spolupráci se speciálním útvarem Policejního prezidia tři osoby důvodně podezřelé ze spáchání trestného činu v souvislosti s únosem dítěte," uvedla v pátek krajská policejní mluvčí Kamila Janíčková.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Střední škola Horažďovice využila dosud prázdného půdního prostoru v budově a zřídila zde výtvarné ateliéry.

Článek

Bližší informace k případu policie nadále tají. Janíčková pouze potvrdila, že zadrženými jsou cizinci. "Jedná se o osoby, které jsou důvodně podezřelé ze spáchání trestného činu, v tento okamžik dělají policisté další nezbytné úkony, takže nelze bližší informace sdělit," řekla mluvčí Právu. Vyšetřovatel si nepřeje ani zveřejnit podrobnosti o způsobu únosu.

Jak již Právo informovalo, únosci zastavili automobil podnikatele při jeho cestě z Kupařovic do Brna v katastru obce Němčičky na okrese Brno-venkov. Podle obyvatel z Němčiček byli oblečeni jako silničáři a zablokovali silnici. Muže za volantem vozu zbili a dítě odvlekli pryč. Druhý den ráno byla dívenka nalezena v lesním porostu v katastru Dolních Kounic. Neutrpěla žádné zranění, ale ze zážitku se bude dlouho vzpamatovávat.

"Jsem rád, že se dítě našlo. Informace o zadržení pachatelů je pro mě nová, ale je to dobře, že je mají," řekl starosta Kupařovic Milan Hamala. Na jeho názoru na příčinu únosu se nic nezměnilo. Muž, který mimo jiné vlastní klenotnictví v centru Brna, podle Hamaly nebyl dobrý obchodník. "Zůstávaly prý za ním dluhy. Asi vážně neplatil, protože mi už několikrát volali různí věřitelé a vymahači. Jednou jsem o něm musel jednat se soudním exekutorem," tvrdí starosta.

Rodina podnikatele obývá rekonstruovaný zámeček v Kupařovicích. Obyvatel obce se straní. Podnikatel odvážel své dítě do školy do Brna, život trávili za zámeckou zdí. Obnova třímetrové hradby, oddělující panství od okolní zástavby, byla jedním z prvních úkonů, který majitel nařídil při rekonstrukci. Dokonce zeď vystavěl i v místech, kde historicky nebyla.

Reklama

Související témata:

Související články

Unesli osmiletou dívku při cestě do školy

Šťastný konec měl únos osmileté dívky z Brněnska, kterou ve středu při cestě do školy přepadla skupina neznámých mužů. Policie ji našla při rozsáhlé pátrací...

Výběr článků

Načítám