Hlavní obsah

Diabetik se dva dny neozýval, našli ho ležet v bytě na zemi

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Oznámení obyvatel Veselí nad Moravou na Hodonínsku, že už nějaký čas neviděli svého souseda a mohlo se mu něco stát, odstartovalo o víkendu zásah policistů.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Podle oznámení o možné zdravotní indispozici nebo úmrtí muž několik dnů nereagoval na zvonění a bouchání v bytě,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Muž v Praze přežil čtrnáctiminutovou zástavu srdce po zásahu proudem

Krimi

Vyslaná hlídka vzhledem k možné vážnosti situace vstoupila do bytu. „Uvnitř skutečně našli na zemi ležet bezvládného staršího muže. Byl sice při vědomí, s policisty slabě komunikoval, ale nebyl schopen samostatného pohybu. Policisté u něj zajistili životní funkce a na místo přivolali zdravotníky,“ dodal mluvčí.

Podle zdravotníků je muž silným diabetikem. Naměřili mu nízkou hladinu cukru. Otlaky, které měl, napovídají, že na zemi ležel bez pomoci asi dva dny. Muž sám sdělil, že se mu udělalo nevolno a více si, až do příchodu policistů, nepamatuje. Záchranáři jej převezli do nemocnice. Nebýt pozorných lidí, nejspíše by případ skončil tragicky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám