Hlavní obsah

Muž v Praze přežil čtrnáctiminutovou zástavu srdce po zásahu proudem

Praha
Aktualizováno

Z kritického stavu po čtrnáctiminutové resuscitaci se dostal mladý muž, kterého na jaře v Praze zasáhl elektrický proud. Život mu zachránili policisté, kteří byli na místě první. Zachráněný muž jim nyní poděkoval a předal skleněné srdce.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana životaVideo: Policie ČR

 
Článek

Boj o život se odehrál 6. dubna na Tachovském náměstí, kde pracovali dělníci v domě. Jednoho z nich přitom zasáhl proud z kabelu, který se dotkl přistaveného žebříku. Na místo jako první dorazili policisté, kterým záchranu zkomplikovaly dveře, které museli vykopnout, a mříž.

Když dorazili k dělníkovi, byl v bezvědomí a měl zástavu srdce. Pomocí defibrilátoru a plicní ventilace, tedy tzv. ambuvakem jej začali resuscitovat. O chvíli později se k nim připojila další hlídka a záchranáři. Oživování trvalo 14 minut. Muž byl převezen v kritickém stavu do nemocnice. Osud mladíka byl podle lékařky nejistý, protože srdce nefungovalo příliš dlouho.

Seniorka ležela mezi střepy, když ji uvěznil regál. Zachránci vykopli dveře

Krimi

Po několika týdnech však překvapení policisté dostali fotografii resuscitovaného muže s palcem nahoru, který se ze zranění zotavoval. „Pravá euforie ale přišla až v momentě, kdy se za nimi zachráněný muž vypravil a přijel jim osobně poděkovat,“ uvedla mluvčí policie Hana Křížová.

„Byl to asi ten nejlepší pocit v životě, který jsme kdy zažili,“ doplnil zasahující policista. Muž oběma policistům dovezl skleněné srdce, které vyrobil jeho otec, jenž je sklář.

Policisté za záchranu dostali odměnu. „Největší odměna je pro nás pocit, který to v nás zanechalo, že jsme zachránili život mladému muži a ten teď žije plnohodnotný život, bez jakéhokoliv omezení. Skleněné srdce nám všem bude připomínat, že nikdy není pozdě začít s pomocí, že se nic nemá vzdávat a že zázraky se dějí,“ shrnul policista.

„Jsem úplně v pořádku, možná je mi ještě líp. Do měsíce od incidentu jsem se cítil úplně normálně. Více si teď vážím chvil s rodinou a holkou,“ okomentoval své zranění 23letý muž.

Foto: Policie ČR

Skleněné srdce, které policisté dostali

Foto: Policie ČR

Policisté se zachráněným mužem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám