Hlavní obsah

Deviant dostal za šíření dětského porna podmínku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Před pěti lety dostal Jan Strouhal z Plzně u soudu podmínku za pohlavní zneužití mladé školačky. Pro sedmadvacetiletého muže trpícího sexuální deviací ale nebyl trest dostatečným varováním. V pondělí usedl na lavici obžalovaných znovu, tentokrát za šíření dětského porna.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

A i podruhé odešel z jednací síně s cejchem zvrhlíka, kterého přitahují dívky na prahu dospívání. Čtrnáct měsíců se zkušební dobou 3,5 roku a ochranné sexuologické léčení jsou trestem za to, že rozesílal přes internet desítky dráždivých snímků dívek kolem 12 let zachycených v různých eroticky vyzývavých pozicích nebo při souloži, orálním styku či masturbaci.

„Vzala jsem v úvahu názor soudního znalce, podle kterého měl obžalovaný v důsledku své poruchy mírně sníženu schopnost rozpoznat nebezpečnost svého jednání,“ řekla při odůvodnění rozsudku samosoudkyně Martina Hiřmanová s tím, že na Strouhala lze ještě výchovně působit podmíněným trestem.

Podle sexuologa Vladimíra Šupiny není Strouhal agresivní osobou nebo zloduchem, jehož pobyt na svobodě by byl vysloveně nebezpečný. „Je tady ovšem riziko, že se bude nezralým dívkám dál dvořit, koketovat s nimi a namlouvat si je. Není ale disponován k tomu, aby je přepadával nebo znásilňoval. Když ho odmítnou, tak dál nepokračuje,“ uvedl před soudem Šupina.

Vidí dívky zkresleně, posouvá si je do vyššího věku a chová se k nim jako k dospělým ženám.
Soudní znalec

Upozornil také na to, že deviace zjištěná u Strouhala je celoživotní poruchou a s přibývajícím věkem se může stupňovat. „Vidí dívky zkresleně, posouvá si je do vyššího věku a chová se k nim jako k dospělým ženám včetně formy námluv. Možná víc než genitálie jej vzrušuje to jejich pubescentní chování,“ prohlásil znalec.

Léčba se podle něho provádí psychoterapeutickou formou. „Pokud pacient plně spolupracuje, mohly by být postačující dva roky,“ dodal Šupina.

Nevěděl jsem, že posílání těchto fotek je trestné. Lituji toho.
Odsouzený

Strouhal rozesílal choulostivý materiál z emailových schránek, které si zřídil pod smyšlenou identitou. Kdo byl příjemce fotek, u soudu neprozradil. Tvrdil, že jej nezná. „Zprávy jsem posílal na anonymní adresy, ze kterých mi takové věci také chodily,“ řekl muž, který je profesí dělník a před rokem se mu narodila dcera.

Hájil se tím, že si myslel, že dívkám je více než patnáct let. „Nevěděl jsem, že posílání těchto fotek je trestné. Lituji toho,“ kál se Strouhal před soudem. Po vynesení rozsudku se vzdal odvolání, žalobce si nechal lhůtu na případné odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám