Hlavní obsah

Devětkrát bodl do hrudníku. Za vraždu přítelkyně dostal důchodce z Rokycanska 14 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na 14 let do ve věznice s ostrahou poslal ve středu Krajský soud v Plzni Ladislava Ubla za loňskou vraždu v Radnicích na Rokycansku. Šestašedesátiletý důchodce tam v rodinném domku ubodal přítelkyni (60).

Ladislav Ubl před Krajským soudem v Plzni Video: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Ubl se k činu přiznal. Tvrdil, že ho žena hecovala, aby ji bodnul. „Každý udělá jednou v životě chybu,“ uvedl.

K vraždě došlo loni v květnu. Ubl tehdy přijel kolem třetí hodiny v noci do ženina rodinného domu a zasadil jí nožem devět ran do hrudníku. Podle rozsudku čin plánoval s cílem ukončit vzájemné soužití.

Ten den Ubl podle svých slov nemohl večer spát. Tak se rozhodl, že za Zdeňkou R. pojede do jejího domu si popovídat. „Odemkl jsem a šel za ní do ložnice. Byla vzhůru. Chvíli jsme si povídali o prášcích, co beru, že po nich špatně vidím. Už jsem chtěl odejít a ona se mě zeptala, jestli mám u sebe nůž. Vyndal jsem svojí kudličku a na to řekla, abych si bodnul. V ten moment se mi zatmělo a udělal jsem to,“ vypovídal obžalovaný muž.

Policie na místě činu v Radnici na RokycanskuVideo: Patrik Biskup, Právo

Po první ráně si prý uvědomil, co provedl. „Nechtěl jsem, aby trpěla, tak jsem bodal dál. Pamatuji si, jak mi řekla: Ty vole, ty si mě zabil. Pak se svezla na zem. Oči měla v sloup. Ještě jsem s ní zatřásl, aby se vzbudila. Pak jsem utřel nůž do kalhot, zamkl dům a odjel pryč. Venku jsem ho hodil do rybníka,“ pokračoval Ubl.

O tom, že šlo o promyšlený čin, svědčí podle předsedkyně senátu Heleny Przybylové především to, v jakou dobu obžalovaný přijel za poškozenou, a zejména že si s sebou přinesl zbraň a pak se snažil zahladit stopy. Upozornila také na nepřijatelný postoj Ubla k činu. „Ten dokresluje například část jeho výpovědi, kde hovoří o tom, že po první ráně bodal dál, protože ho na vojně učili, že nepřítel nesmí trpět. Přirovnávat ale přítelkyni k vojákovi v boji, kterého je třeba dorazit, je cynismus,“ uvedla Przybylová. Jak dodala, obžalovaný neprojevil žádnou upřímnou lítost. „Své jednání označil za chybu, jako by šlo v podstatě o politováníhodnou záležitost, která mu nyní komplikuje život,“ uzavřela soudkyně.

S poškozenou se Ubl stýkal tři roky. „Bylo to takové impulzivní soužití. Vyjeli jsme po sobě i kvůli blbosti. V intimním životě měla ráda, když nade mnou měla nadvládu. Jsem takový chromajzl, nedokážu se moc bránit. Já jsem se jí svým způsobem bál,“ dodal.

„Ty vole, tys mě zabil.“ Důchodce přiznal ubodání partnerky, každý prý jednou udělá chybu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám