Hlavní obsah

„Ty vole, tys mě zabil.“ Důchodce přiznal ubodání partnerky, každý prý jednou udělá chybu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtrnáct let ve věznici s ostrahou navrhuje státní zástupce jako trest pro Ladislava Ubla za loňskou vraždu v Radnicích na Rokycansku. Šestašedesátiletý důchodce tam v rodinném domku ubodal přítelkyni (60). V pondělí se před Krajským soudem v Plzni k vraždě přiznal.

Ladislav Ubl před soudemVideo: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

K vraždě došlo loni v květnu. Podle obžaloby přijel Ubl kolem třetí hodiny v noci do ženina rodinného domu a zasadil jí nožem devět ran do hrudníku. „Cítím se být vinen. Každý člověk udělá jednou v životě chybu. Já ji udělal v tom květnu,“ prohlásil Ubl.

Ten den podle svých slov nemohl večer spát. Tak se rozhodl, že za Zdeňkou R. pojede do jejího domu si popovídat. „Odemkl jsem a šel za ní do ložnice. Byla vzhůru. Chvíli jsme si povídali o prášcích, co beru. Už jsem chtěl odejít a ona se mě zeptala, jestli mám u sebe nůž. Vyndal jsem svojí kudličku a na to řekla, abych si bodnul. V ten moment se mi zatmělo a udělal jsem to,“ vypovídal obžalovaný muž.

Důchodce v Polsku zaútočil nožem na děti ze školky. Zabil pětiletého chlapce

Evropa

Po první ráně si prý uvědomil, co udělal. „Nechtěl jsem, aby trpěla, tak jsem bodal dál. Pak si pamatuju, že mi řekla: Ty vole, ty si mě zabil. Pak se svezla na zem. Oči měla v sloup. Ještě jsem s ní zatřásl, aby se vzbudila. Pak jsem utřel nůž do kalhot, zamkl dům a odjel pryč. Venku jsem ho hodil do rybníka,“ pokračoval Ubl.

S poškozenou se stýkal tři roky. „Bylo to takové impulzivní soužití. Vyjeli jsme po sobě i kvůli blbosti. V  intimním životě měla ráda, když nade mnou měla nadvládu. Jsem takový chromajzl, nedokáži se moc bránit. Já jsem se jí svým způsobem bál ,“ dodal.

Málem zabil přítelkyni, k soudu ale nedorazil. Nejdřív se omluvil, poté lhal

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám