Hlavní obsah

Devět lidí obsadilo na několik dní dům bez majitelky. Na divný mejdan upozornil soused

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Policisté v Tachově zadrželi devět lidí podezřelých, že několik dní neoprávněně obývali dům, jehož majitelka z něj odjela. Z domu zmizely cennosti a byl v něm nepořádek, navíc tam policie našla drogy. Na podivnou skupinu upozornil soused. Policie o případu informovala ve čtvrtek.

Foto: Policie ČR

Dům obsadilo devět lidí.

Článek

Soused si většího množství lidí na sousedním pozemku všiml 20. listopadu a okamžitě informoval majitelku a policii. Hlídka následně zadržela čtyři lidi v okolí domu a dalších pět uvnitř.

Do domu podle kriminalistů vnikl 29letý muž z Tachova, který na pětidenní mejdan pozval také přátele.

Foto: Policie ČR

Věci nalezené v domě.

„Při ohledání domu za přítomnosti majitelky bylo zjištěno, že byl celý dům prohledán, věci v něm jsou rozházené a že chybí televizor, sada porcelánových hrnečků, stříbrný medailonek a další věci v hodnotě kolem 20 tisíc korun,“ sdělila mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Foto: Policie ČR

Věci nalezené v domě.

Policisté na místě zajistili také amfetamin. Případ vyšetřují jako podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody, ze kterého je podezřelý právě 29letý mladík. Je však možné, že stíhání dalších osob bude následovat.

Foto: Policie ČR

Policisté našli také drogy

„V tomto případě můžeme kvitovat reakci pozorného souseda, který v souvislosti s podezřelým pohybem v domě poškozené nejprve kontaktoval ji samotnou a následně i policii,“ konstatovala Jiroušková.

Foto: Policie ČR

Věci nalezené v domě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám