Hlavní obsah

Děti vytopily stavbu domku na Brněnsku, postavily zeď a zazdily okno

– Brněnsko
Novinky, jdu

Skupina dětí si na Brněnsku vyhlédla stavbu rodinného domu a udělala si z ní vlastní hřiště. Dítka poničila uskladněný materiál a stavbu vytopila. Na zedníky si pak hrály dvě dívky, které zazdily část dveří a okno. Policie je vypátrala díky nastraženým fotopastem.

Foto: Policie ČR

Skupina dětí si ze staveniště udělala hřiště. Poškodila při tom postavené části domu.

Článek

Skupina dvanáctiletých dětí si stavbu vyhlédla na konci září. Tři holky a dva kluci vnikli na staveniště a poškodili už vybudované části domu. „Navíc na stavbě nechali puštěnou vodu, čímž poničili vybudovanou výtahovou šachtu, do níž naházeli cihly a další materiál,“ informoval v pondělí mluvčí policie Bohumil Malášek.

Dvě dívky si pak na stavbě vyzkoušely zednickou činnost. „Z uloženého materiálu postavily vysokou zeď, zazdily část dveří a okno,“ dodal Malášek.

Foto: Policie ČR

Děti se na staveništi pokusily zazdít i dveře

Policii se podařilo skupinu snadno vypátrat. „Firma totiž na stavbu nainstalovala fotopasti, které hned druhý den zachytily mladé pachatele,“ upřesnil mluvčí Malášek.

Foto: Policie ČR

Děti postavily kus zdi v bývalém stavebním otvoru na dveře

Škoda na stavbě je odhadována na třicet tisíc korun. Protože jde o nezletilé pachatele, odpovědnost za škodu budou muset převzít patrně jejich rodiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám