Hlavní obsah

Detektivové rozprášili narkogang z jihu Moravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dva Češi, Rakušan a jedna Češka tvořili skupinu, která jihomoravské noční kluby několik měsíců zásobovala kokainem a extází z Holandska. Detektivové Národní protidrogové centrály tři z nich pozatýkali koncem ledna poté, co hlavního pachatele - Čecha chytili němečtí celníci na hranicích s větší zásilkou drog.

Foto: Stanislava Dvořáková

Zahradní altán Hernychovy vily byl v letním období přeměněn v malou sochařskou dílnu.

Článek

"Hlavní organizátor a zároveň kurýr, 44letý Čech, byl zatčen 19. ledna na hranicích. Následující den byli ve svých domovech ve Znojmě zadrženi zbylí pachatelé - Čech (31), Rakušan (46) a Češka (24)," informovala dnes mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.

Policie gang sledovala delší dobu v rámci operace s názvem Abíba. Jeho členové totiž prodávali drogy nejen českým a německým uživatelům, ale pro dávky si jezdili i rakouští narkomani.

Praxe byla podle Kosinové taková, že starší z Čechů jezdil pro zásilky kokainu i extáze do Holandska. Vysoce čistou drogu pak převezl až na naše území, kde ji zředil léky používanými k posilování organizmu a dál prodával.

Kosinová uvedla, že tímto obchodem se gang zabýval minimálně od loňského září, ovšem kolik si vydělal je stejně jako další okolnosti předmětem vyšetřování.

Čecha drží němečtí policisté

V den zatčení policisté našli při domovních prohlídkách menší množství kokainu, 300 tablet extáze, lis na kokain, střelnou zbraň a 90 tisíc v hotovosti.

Policejní rada trojici ještě týž den obvinil z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, kdy jim při prokázáni viny hrozí až 10leté vězení.

Oba u nás zadržení muži skončili ve vazbě, stejně jako v Německu držený Čech. Žena je stíhaná na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám