Hlavní obsah

Desítky lidí pátraly na Kladensku po ztraceném houbaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli odpoledne pátraly desítky lidí v lese u Svárova na Kladensku po ztraceném seniorovi. Muž se ráno vydal na houby, a když se z lesa nevrátil, vydali se ho hledat policisté.

Policie pátrala po ztraceném houbaři na Kladensku.Video: Pavel Jaňurek

 
Článek

„Sedmasedmdesátiletý senior vyrazil v neděli ráno ve Svárově na Kladensku na houby. Když se z lesa dlouho nevracel, bylo nám rodinou oznámeno jeho pohřešování,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Do terénu vyrazilo několik policejních hlídek, včetně psovoda se služebním psem. Situaci ze vzduchu pak monitoroval policejní vrtulník.

Když se přibližně ani po třech hodinách pátrací akce seniora nepodařilo nalézt, přivolali policisté na pomoc ještě hasiče. Ti k místu vyslali pět jednotek svých dobrovolných i profesionálních kolegů.

Foto: Pavel Jaňurek

Policie pátrala po ztraceném houbaři.

Krátce po příjezdu hasičů, když utvářeli rojnici, dorazilo hlášení o tom, že je senior v pořádku. V lese ho našla hlídka dopravních policistů, kteří byli do pátrání rovněž zapojeni.

„Muž je v pořádku. Protože však v lese strávil celý den, přivolali jsme na místo preventivně záchranáře, kteří ho prohlédli,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám