Hlavní obsah

Na Bruntálsku masivně unikal plyn z příkopu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál
Aktualizováno

Klienty i zaměstnance Domova pro osoby s mentálním postižením Sagapo ve Vrbně pod Pradědem museli ve středu odpoledne evakuovat hasiči. V přilehlé ulici totiž došlo k silnému úniku plynu a jeho následnému požáru.

Požár plynu

 
Článek

K úniku a požáru plynu došlo poblíž náměstí sv. Michala. „Při výkopových pracích překopl dělník přípojku plynu, který začal unikat, a požáru,” popsal policejní mluvčí René Černohorský.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela sdělil, že na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. „Nikdo nebyl zraněn. Evakuováno z okolních objektů bylo celkem 41 osob, včetně 25 klientů a zaměstnanců Domova pro mentálně postižené osoby Sagapo,“ řekl Kůdela.

Hasičům se před 15. hodinou podařilo požár plynu uhasit a potrubí zaslepit. Evakuovaní lidé se tak mohou vrátit do svých domovů. „Hasičům se povedlo požár plynového potrubí zcela uhasit a obě plynové plastové přípojky neprodyšně sepnout svíracími válci.

Evakuovaní lidé se mohli vrátit do svých domovů. „Místo nehody již hasiči předali plynařům, okolnostmi nehody se bude nyní zabývat Policie ČR,“ informoval mluvčí hasičů Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár plynového potrubí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám