Hlavní obsah

Dělal mi sexuální návrhy a pak mě napadl, tvrdí obžalovaný z pokusu o vraždu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

„Píchnul jsem nožem nějakého frajera, co to na mě zkusil, protože si myslel, že jsem asi taky buzerant.“ S těmito slovy zavolal ráno po loňské silvestrovské noci na tísňovou linku Martin Belšán (42) z Hrádku u Rokycan. Policie pak na místě skutečně našla pobodaného muže. Případ ve středu začal projednávat Krajský soud v Plzni. Belšánovi za pokus o vraždu hrozí až 18 let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný muž u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Mezi muži došlo v bytě k hádce a následné fyzické potyčce, během které obžalovaný nejprve poškozeného praštil pánvičkou do obličeje a následně jej dvakrát bodl kuchyňským nožem do hrudníku. Způsobil mu vážné poranění a nebýt včasné lékařské pomoci, muž by zemřel,“ uvedla státní zástupkyně Věra Brázdová.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Martin Belšan u soudu

Šampion v boxu před soudem. Podle žalobce těžce zranil hosta v erotickém klubu

Krimi

„Cítím se nevinen. Nestalo se to tak, jak je to popsané v obžalobě," prohlásil před soudem obžalovaný muž. Poškozeného potkal, když se vracel domů z oslavy Silvestra od kamaráda. Vypil asi devět piv a sedm panáků tvrdého alkoholu.

„Bezprostředně po té události jsem si na nic nepamatoval. Nějaké věci jsem si vybavil, když jsem viděl fotky z toho bytu v policejním spise. Vím, že jsme měli spolu konflikt. Sundal si tričko a ukazoval mi svaly. Působilo to na mě tak, že na mě něco zkouší. Měl i nějaké sexuální narážky. To se mně nelíbilo, nejsem zvyklý se koukat na chlapy. Reagoval agresivně, strkal do mě a pak jsem dostal rány pěstí. Zatlačil jsem ho do kouta a znovu se do mě pustil pěstmi. Pak mě praštil ještě něčím tvrdým do hlavy. Něco jsem sebral z linky a ohnal se po něm, pak už si jen vzpomínám, že jsem stál venku a přijeli policajti," vypovídal obžalovaný.

Svou verzi řekl na policii také napadený muž. Vypověděl, že obžalovaného nikdy předtím neviděl ani jej neznal. Poprvé ho potkal na ulici k ránu prvního ledna. „Dali jsme se do řeči a já jsem ho pozval k sobě domů, že si dáme ještě nějaké pivo. Požádal mě, jestli si může zapálit cigaretu marihuany. Pak mi chtěl ukazovat nějaké chvaty. Přehodil mě na postel a několikrát praštil pěstí do obličeje. Tak jsem se z toho nějak dostal a také ho udeřil. Začal jsem na něj nadávat a křičet, ať vypadne,“ popsal Roman C. (40), co se tehdy v bytě odehrávalo. Když útočník neposlechl, vyběhl na chodbu a řekl sousedce, aby zavolala policii.

Za vražedný útok sekerou padl v Plzni výjimečný trest

Krimi

„Pak jsem šel zpět do bytu. Ten muž mě praštil pánvičkou a bodl do hrudníku. Jak ze mě vyndal nůž, tak řekl: ´Tak a jsi mrtvej´ Pak už si na nic nevzpomínám, jen že jsem se na chvilku probral mezipatře domu a nemohl dýchat,“ líčil poškozený dramatické okamžiky.

Belšán tvrdí, že se jen bránil. „Měl jsem strach a popadl první věc, co mi přišla po ruku a ohnal se s ním. Pak jsem si uvědomil, že to byl nůž. Cítil jsem se ohrožený, a zabít jsem ho nechtěl,“ prohlásil Belšán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám