Hlavní obsah

Dej sto tisíc nebo se manželka dozví o nevěře, vydíral mladý muž svého soka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Spor o ženu dohnal 28letého muže podle policie k tomu, aby se uchýlil k nebezpečnému vydírání. Mladý muž chtěl po 46letém sokovi z Prahy sto tisíc korun, jinak pošle jeho manželce kompromitující materiály. Místo peněz na něj však čekali kriminalisté.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V úterý oznámil policistům 46letý muž, že se stal obětí vydírání s tím, že neznámý vyděrač chce po něm sto tisíc korun, jinak předá kompromitující materiály jak manželce poškozeného, tak zaměstnavateli. Navíc ho varoval, aby nic neříkal policistům.

To však poškozený neuposlechl a vydírání ohlásil. Kriminalisté si s poškozeným následně na vyděrače počkali v ulici K Austisu v Praze 5.

„Vyděrači skutečně chvíli před osmnáctou hodinou přijeli. Pak už jen následoval zákrok kriminalistů, kteří oba pachatele zadrželi. Jeden z vyděračů se ještě snažil z místa zadržení utéct, proto detektivové k jeho dopadení použili donucovací prostředek varovný výstřel. Ten útěkáře skutečně zastavil,“ informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Osmadvacetiletý muž se následně přiznal, že nechtěl nikomu ublížit ani se obohatit. Zareagoval tak pouze na zjištění, že 46letý ženatý muž mu chodí za ženou. „Prostě toto své jednání vnímal jako skvělou formu pomsty za jemu způsobené příkoří,“ dodal Hulan.

Na pomoc si vzal svého 22letého kamaráda, který s tím zřejmě neměl ale nic společného. Oba si však nyní vyslechli obvinění z vydírání, kdy jim hrozí až čtyři roky za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám