Hlavní obsah

Děda odešel od soudu za osahávání vnučky s podmínkou

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Za osahávání dvanáctileté vnučky potrestal v pátek ústecký okresní soud 60letého Miloše S. z Ústí nad Labem tříletým vězením, podmíněně odloženým na zkušební dobu tří let. Senát muže, kterého od nástupu do věznice zachránilo přiznání, uznal vinným z pohlavního zneužívání. Rozsudek je pravomocný, protože se státní zástupce i obžalovaný na místě vzdali odvolání.

Článek

"Lituji toho, nebylo to správné. Vím ale, že to již nikdy neudělám," řekl před rozsudkem dosud netrestaný Miloš S., kterého soudní znalec hodnotí jako osobnost, která preferuje dospívající dívky.

"V tomto případě by postačilo ochranné sexuologické léčení ambulantní formou, protože nejde o duševní poruchu ani pedofila. Pro vyléčení existuje příznivá prognóza," dodal znalec. Soud nakonec doporučil muži, ať vyhledá lékaře sám.

Osahával i svoji vlastní dceru

Miloš S. měl v roce 2004 minimálně pět měsíců hladit vnučku po prsou i přirození jak přes oděv, tak pod ním. "Když jsem na dceru uhodila, ať mi řekne, co se děje, doslova mě šokovala. Do té doby jsme nic netušili. Právě v té době již začala dospívat," potvrdila soudu matka.

Dodala také, že Miloš S. poté začal v e-mailech svádět vinu na rodinu, která se prý o dívku dostatečně nestarala a ta pak prý hledala útočiště u něj. Rodinná tragédie vyvrcholila ve chvíli, kdy vyšlo najevo, že Miloš S. v dětství osahával i svoji vlastní dceru, která to přiznala až nyní.

"Fotil si mě a ukazoval mi ty snímky na počítači, kde měl další mladé slečny. Já se bránila a snažila jsem se od něj odtahovat. Nelíbilo se mi to, byla jsem na něj protivná. Dostávala jsem také hodně dárků," řekla do soudního spisu nyní čtrnáctiletá školačka s tím, že na ni děda čekal i u vlaku.

Dívka často jezdila se svojí mladší sestrou k dědovi do bytu v ústecké čtvrti Krásné Březno či na chatu. Muž naopak stále častěji navštěvoval rodinu, bydlící na Litoměřicku.

Reklama

Výběr článků

Načítám