Hlavní obsah

Dealer pervitinu kryl prodej drog v pražském parku proháněním autíčka na vysílačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Důmyslné krytí prodeje drog provázelo podle policie počínání 31letého muže, který měl v Praze prodávat pervitin v parku, zatímco si hrál s autíčkem na dálkové ovládání. Drogu také podle policie schovával v upravené plechovce na pití nebo konzervách na potravu pro kočky. Muže zadržela zásahová jednotka a soud ho poslal do vazby.

Zadržení dealerů drog v Praze.Video: Policie ČR

 
Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová. Dealer povzbuzující drogy metamfetamin známé jako pervitin měl zásobovat uživatele, ale i další dealery v Praze 8 a 9, navíc tam měli za ním dojíždět i odběratelé z dalších krajů.

Důvodem zájmu o tohoto muže byl podle všeho fakt, že u něj byl k mání vysoce kvalitní pervitin, u kterého policejní expertíza po zadržení muže prokázala 78 procent účinné látky.

„Muž pervitin prodával přímo ve svém sklepním bytě a dále v parku Pod Korábem v Praze 8, kde na něj odběratelé čekali. Pro obviněného nebyl problém prodat i 200 gramů pervitinu,“ zmínila mluvčí.

Dealer v Brně prodával drogy z křesla na ulici. Zákazníci čekali ve frontě

Krimi

Dealer podle kriminalistů rozvážel drogu na elektrickém kole či koloběžce, jindy jezdil po parku s autíčkem na dálkové ovládání a mezitím prodával.

„Aby nedošlo k jeho odhalení, využíval při převozu mnoha tajných úkrytů a drogy schovával například do kapesníčků a tajných schránek – měl třeba upravenou prázdnou plechovku od nápoje, která se tvářila jako originál – nebo do kočičích konzerv a modelů autíček,“ uvedla Siřišťová.

Po zadržení policisté našli při domovních prohlídkách desítky sáčků s materiálem připraveným po navážení k prodeji, rovněž zajistili váhy a další nástroje sloužící k distribuci drog a také vysokou finanční hotovost.

V bytě obviněného, který měl sloužit rovněž jako dílna, byla další žena, která podle vyšetřovatelů také prodávala pervitin, takže ji rovněž obvinili.

Foto: Policie ČR

Zadržení dealerů drog v Praze.

Podezřelému se kriminalisté nedostali na stopu úplně náhodou, měl již dříve problémy se zákonem kvůli dealerství, kdy u něj našli zhruba 300 gramů rovněž vysoce kvalitního pervitinu, který měl schovaný v polštáři.

V nynějším případě ho přišla zadržet zásahová jednotka a po obvinění z drogových deliktů ho soud poslal do vazby.

Drogový fastfood. Dealer na Liberecku prodával z výdejního okénka

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám