Hlavní obsah

Dalšímu fotbalovému chuligánovi z Hradiště hrozí čtyři roky za rvačku s policisty

Uherské Hradiště

Policie podezírá z výtržnictví po sobotním napadení policejní hlídky fotbalovými fanoušky v Uherském Hradišti dalšího, již sedmého muže. Hrozí mu až čtyřleté vězení. Kriminalisté na případu dále pracují, vyhodnocují mimo jiné kamerové záznamy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O vypátrání dalšího může ve středu informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

„Kriminalisté včera (v úterý) odpoledne sdělili podezření ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví již sedmému fotbalovému fanouškovi, který je podezřelý z útoku na policejní hlídku, k němuž došlo v sobotu 15. května 2021 večer po skončení fotbalového utkání před restaurací Krček v Uherském Hradišti," uvedla mluvčí.

Policie o incidentu informovala v pondělí, kdy uvedla, že kvůli němu zadržela pět lidí, kterým za násilí proti úřední osobě a výtržnictví hrozí až čtyři roky vězení. V úterý přibylo podezření u šestého muže, kterému za výtržnictví hrozí dvouleté vězení.

Dva napadení policisté neutrpěli vážnější zranění, poškozené je však služební auto.

„Kriminalisté na případu stále pracují, i nadále shromažďují důkazy, provádí výslechy svědků a vyhodnocují kamerové záznamy, díky nimž se jim daří ztotožňovat další osoby, které jsou z účasti na incidentu podezřelé," uvedla Kyšnerová.

Krvavá rvačka v centru Prahy byla pokus o vraždu, obvinila policie cizince

Krimi

V sobotu se v Uherském Hradišti hrálo ligové utkání mezi fotbalisty domácího Slovácka a pražskými Bohemians. Skupinka lidí podle policie zaútočila na policisty po skončení zápasu, a to ve 21:45 před restaurací Krček. Incident podle policie začal poté, co jeden z fanoušků kopl do projíždějícího služebního vozidla a poplival čelní sklo.

Dvoučlenná hlídka vystoupila z automobilu a šla incident řešit. Přitom podle policie oba policisty napadlo nejméně šest zjevně podnapilých lidí, ostatní přihlíželi a napadení si natáčeli. Hlídka se bránila slzotvorným prostředkem, hmaty a chvaty. Při napadení policisté utrpěli drobné oděrky a poškozeno bylo služební auto.

Dívčí rvačka na benzínce ve Varech: Bily se baseballovou pálkou a tahaly za vlasy

Krimi

Na místo dorazilo několik policejních hlídek, uvedla v pondělí v tiskové zprávě policie. Žádné další konflikty veřejný pořádek v Uherském Hradišti po skončení sobotního fotbalového utkání nenarušily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám