Hlavní obsah

Další srážka s vlakem na přejezdu. Řidič ve Zlíně nepřežil

Tragicky skončila v neděli odpoledne srážka vlaku s osobním autem ve Zlíně. Řidič vozidla kolizi nepřežil. Právo o tom informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Od pátku je to už třetí srážka auta s vlakem na přejezdu.

Foto: ČR Policie, ČTK

Nehoda na železničním přejezdu ve Zlíně

Článek

K nehodě podle něj došlo v 17:33 poblíž prodejny Terno ve Zlíně-Loukách.

„Na železničním přejezdu se světelnou signalizací bez závor se střetl osobní automobil s osobním vlakem, který jel z Otrokovic do Zlína,“ uvedl mluvčí.

Senior vjel na přejezd na Jihlavsku vzdor výstraze, těžce zraněného ho odvezl vrtulník

Krimi

Po srážce došlo podle něj k vykolejení vlakové soupravy. „Podle informací, které mám, střet nepřežil řidič osobního auta,“ konstatoval Drápal.

Provoz na regionální trati 331 mezi Otrokovicemi a Zlínem musel být kvůli nehodě dočasně přerušen. Cestující mezi Otrokovicemi a Zlínem mohou místo vlaků využít autobusové linky. Někteří se přitom rozhodli využít i linky městské hromadné dopravy. V úseku mezi stanicemi Zlín střed a Vizovice na Zlínsku je železniční doprava zachována. Omezení by podle odhadu Českých drah mohlo skončit kolem půlnoci.

Tragická nehoda na přejezdu na Tachovsku: Mrtvá spolujezdkyně a dva zranění, vlak vykolejil

Krimi

„Bližší okolnosti nehody jsou dosud předmětem šetření,“ dodal mluvčí Drážní inspekce.

Je to v krátké době už třetí podobná nehoda. V pátek se srazilo auto s vlakem na přejezdu na Jihlavsku, v neděli na Tachovsku. První skončila vážným zraněním, v druhém případě došlo k úmrtí.

Reklama

Výběr článků

Načítám