Hlavní obsah

Další požár na Domažlicku nezaložil nebezpečný pyroman

Právo, Novinky, Patrik Biskup
VLKANOV

Večerní požár ubytovny zaměstnanců v areálu zemědělské společnosti ve Vlkanově na Domažlicku podle předběžného ohledání místa činu hasiči nezaložil nebezpečný žhář, který má v okolí na svědomí již 15 útoků na zemědělské objekty v okolí za poslední měsíc a půl. "Škoda byla předběžně vyčíslena na 120 tisíc korun," řekl mluvčí krajských hasičů František Vaško.

Článek

"Včasným zásahem se podařilo zachránit majetek za několik miliónů korun," dodal mluvčí.

Ohnisko požáru bylo podle vyšetřovatelů mezi dvěma komíny na půdě, kam se neměl šanci žádný cizí člověk dostat. V budově bydlí osm rodin. "Obyvatelům domů včetně několika dětí se podařilo včas před ohněm uniknout, nikomu z nich se naštěstí nic nestalo. Když jsme přijeli na místo, celá střecha byla v plamenech," řekl na místě velitel zasahujících hasičů.

Podle svědků upozornil obyvatele na požár praskot na půdě. Později zjistili, na střeše hoří a z budovy utekli. Dvě desítky profesionálních a dobrovolných hasičů s ohněm bojovaly více než hodinu. "Nejprve jsme si mysleli, že hledaný pyroman znovu udeřil, ale jak jsme zjistili na místě, je to prakticky vyloučené. Jako nejpravděpodobnější příčina se jeví neopatrná hra dětí na půdě," řekl šéf domažlické kriminálky Emanuel Kopf.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám