Hlavní obsah

Další had v Praze: Tentokrát našli strážníci mrtvou krajtu v pytli

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městská policie v Praze řešila ve středu ráno nález uhynulého hada na sídlišti Nové Butovice. V pytli tam ležela mrtvá krajta. Ostatky zvířete skončily v kafilerii. K události došlo nedlouho poté, co vzbudila rozruch jedovatá mamba, která utekla ženě v pražských Hlubočepech.

Foto: Městská policie Praha

Pytel s mrtvou krajtou

Článek

„Krátce před devátou hodinou ranní přišel na služebnu městské policie v Praze 13 muž s tím, že našel ve křoví kousek od Slunečního náměstí černý pytel s hadem,” uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Podle mluvčí se jednalo o žlutobílého hada větších rozměrů, zvíře ale nejevilo známky života. „Pracovníci odchytové služby zjistili, že se jedná o krajtu tmavou mutace albino,” upřesnila Seifertová.

Foto: Městská policie Praha

Pytel s mrtvou krajtou

Mrtvého hada naložili strážníci do kafilerního boxu a následnou odbornou likvidaci zajistila smluvní firma.

Krajta sice není jedovatá, je to ale škrtič. Pražané mají stále živě v paměti závažnější případ, při kterém se pátralo po jedovaté mambě. Zvíře se nakonec podařilo odchytit. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám