Hlavní obsah

Další člověk je po smrti. Syntetická droga zabila muže na Opavsku

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Nebezpečný syntetický kanabinoid, který se šíří Moravou a Slezskem, má už druhou oběť. Kriminalisté při objasňování případů zjistili, že pětačtyřicetiletého muže, kterého našli před týdnem na Opavsku, také zabila smrtící droga. Počet otrávených lidí tak stoupl na 23, dva z nich zemřeli. Navíc policie v této kauze obvinila i dalšího mladíka, počet stíhaných se tak vyšplhal na sedm.

Foto: Policie ČR

Balení nebezpečného syntetického kanabinoidu

Článek

„Podle zjištěných informací měl muž na Opavsku užít syntetickou látku, pak se u něj objevily zdravotní obtíže. Ošetřil ho lékař a krátce byl hospitalizován. Přesto pak drogu požil znovu a pravděpodobně ještě ve větší míře než poprvé, a navíc ji zkombinoval s alkoholem,“ popsala mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Foto: Policie ČR

Uvnitř obalu s nápisem SPD se nachází světlý prášek

U muže pak byla nařízena soudní pitva, kdy znalec konstatoval intoxikaci syntetickými kanabinoidy. Stejné zjištění pak učinil expert v oboru chemie po provedeném zkoumání. Stoupl také počet vedených vyšetřování v této kauze. Je jich už sedm.

Krajský policejní ředitel Tomáš Kužel k nebezpečné drozeVideo: Aleš Honus, Právo

„V zatím posledním případě je podezřelý z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými látkami a s jedy osmnáctiletý muž. Pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Toto vedené řízení se týká protiprávního jednání páchaného na Opavsku,“ upřesnila Pokorná s tím, že naštěstí již policie nezaznamenala nové případy intoxikovaných lidí, zřejmě i díky masivní medializaci případu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám