Hlavní obsah

Zabijácká droga na Ostravsku koluje i jako prášek

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Moravskoslezští policisté v pátek zveřejnili podobu druhého obalu, v němž byla objevena zabijácká droga. Jde o sáček s nápisem SPD. Uvnitř je světlý prášek. Dosud známý obal je zelený s nápisem Bakiba, uvnitř je látka, která vypadá jako sušené konopí. Jeden muž už v souvislosti s šířením drogy skončil ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Uvnitř obalu s nápisem SPD se nachází světlý prášek

Článek

Látka vyskytující se v krystalické formě může být uživateli zaměněna za metamfetamin nebo extázi. Policie apelovala, že droga je velmi nebezpečná v kombinaci s alkoholem.

Soud současně v pátek poslal do vazby 36letého muže, kterého policie obvinila v souvislosti s otravami nebezpečnou drogou. Muž je obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Hrozí mu až 18 let vězení.

Soud muže poslal do vazby, protože se obával, že bude mařit vyšetřování.

Foto: Policie ČR

Balení nebezpečného syntetického kanabinoidu

„Je ohrožen natolik vysokou trestní sazbou, že by ho to mohlo vést k útěku, skrývání se nebo jinému maření probíhajícího vyšetřování,“ řekl mluvčí soudu Lukáš Delong s tím, že se jedná o muže bez domova.

Podle informací ČTK je obviněným bezdomovec, který drogu – syntetický kanabinoid – v pondělí kouřil spolu s 32letým mužem, který po jejím požití zemřel. Policejní mluvčí Gabriela Pokorná řekla, že muž trestnou činnost popírá a s policií nespolupracuje.

Krajský policejní ředitel Tomáš Kužel k nebezpečné drozeVideo: Aleš Honus, Právo

V souvislosti s kauzou bylo dosud obviněno celkem šest osob ve věku od 17 do 41 let. Pět je stíháno na svobodě, většinou jim hrozí pětileté vězení.

Intoxikovaných nebezpečnou syntetickou drogou je aktuálně již 22 lidí. V pátek získali kriminalisté nové informace o 27leté ženě, která měla problémy po požití látky, jež nejspíš pochází ze stejného zdroje.

Foto: Policie ČR

Balení nebezpečného syntetického kanabinoidu

Syntetické konopí se na Ostravsku objevilo na začátku tohoto týdne. Jedná se o směs určenou ke kouření, ale míchá se s jinou sušenou směsí. Nebezpečná je, protože je namíchaná v extrémně silné koncentraci, která může zejména v kombinaci s alkoholem způsobit smrt.

Reklama

Výběr článků

Načítám