Hlavní obsah

Dal si zmrzlinu a přepadl banku. Než ho dopadli, koupil si auto a prostitutku

Právo, pko
Brno

Pouze jeden den se radoval z nepoctivě nabytých peněz jednačtyřicetiletý muž z Brna. Už dřív dostal nápad, že by si přilepšil loupeží. Nakonec se k činu minulý týden odhodlal a z jedné z brněnských bank si odnesl 350 tisíc korun. Utratil je za auto, mobil a dámskou společnost. Už druhý den večer ale měl na rukou policejní pouta.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž se před přepadením potuloval centrem Brna a v kapce žmoulal lístek s výhružným nápisem, že má u sebe granát. Když se ochomýtal kolem jedné z poboček, napadlo ho, že by mohl svůj plán uskutečnit. Vzal proto za kliku, ale banka byla ještě zavřená. Muž se proto odporoučel do nedalekého obchodu, kde si dal zmrzlinu, aby si zkrátil čekání.

„Hned po otevření zamířil k jedné z přepážek a pracovnici předložil lístek. Požadoval vydání půl miliónu korun. Vystrašená žena začala pokládat bankovky na pult a mezitím stiskla tlačítko alarmu, aby upozornila ostrahu objektu. Muž znervózněl a řekl, že už je peněz dost, a z místa utekl. Odnesl si více než tři sta padesát tisíc korun,“ řekla policejní mluvčí Andrea Straková.

Vyhrožoval bombou  

Peníze ihned rozfofroval, kriminalisté mu ale byli rychle na stopě a druhý den po přepadení ho zadrželi v jednom z brněnských penziónů.

Vyšetřováním pak zjistili, že lupič má na svědomí i výhružku bombou, neboť na začátku června zavolal na linku 158 s tím, že v jednom z domů v Tišnově je uložena výbušnina a za třicet minut vybuchne. Policisté tehdy museli evakuovat 40 lidí.

Teď vyšlo najevo, že muž se tak chtěl pomstít jedné z obyvatelek domu, které neúspěšně nadbíhal. Lupiči, v minulosti už několikrát trestanému, nyní hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám