Hlavní obsah

D1 blokovaly hořící auto a autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dopravu na samém začátku dálnice D1 v Praze ve středu ráno zkomplikovala nehoda osobního auta a autobusu. Oba vozy začaly po nárazu hořet. Plameny záhy uhasili přivolaní hasiči, kteří také vyprostili ze Seatu Ibiza těžce zraněného řidiče. Auta pak stála v dlouhých kolonách téměř celé dopoledne.

Článek

Havárie se stala kolem 9. hodiny ve směru na Brno, kde podle hasičského vyšetřovatele Miloše Königsmarka řidič osobního auta zezadu narazil do odstaveného autobusu Karosa.

"Turistický autobus měl poruchu. Řidič proto zastavil na kraji a lidé si přestoupili do jiného autobusu. V době nárazu byl tudíž prázdný," vysvětlil Königsmark.

Příčinu vyšetřuje policie

"Jednadvacetiletý muž má mnohočetná poranění, která ho bezprostředně ohrožují na životě," upřesnil mluvčí pražské záchranky Marek Uhlíř s tím, že sanitka i lékař byli na místě během devíti minut. Muž byl po prvotním ošetření ve vážném stavu předán na urgentní příjem vinohradské nemocnice. Nikdo další nebyl zraněn.

Osobní vůz je po havárii a požáru zcela zdemolovaný, autobus má pouze poničenou motorovou část. Policisté terpve škodu zjišťují stejně jako příčinu této nehody.

Další vážná nehoda se stala v půl jedenácté v Radotíně, kde se srazilo osobní auto s motorkou. Podle Uhlíře tam byla těžce zraněná čtyřiadvacetiletá motocyklistka, která si při havárii zlomila pánev. Záchranáři ji převezli na tramatologii motolské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám