Hlavní obsah

Cykloaktivista maloval na magistrále cyklopruh. Ohlásil se policii, a ta už na něj čekala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cyklista, který se loni proslavil incidentem se strážníky městské policie, ve čtvrtek maloval cyklistický pruh na magistrále v okolí Národního muzea. Svůj úmysl sdílel na Twitteru a policie na něj proto číhala. Nyní je podezřelý z přestupku.

Foto: Sergio Almeida, Bez zdroje

Policisté zajistili cykloaktivistu.

Článek

Sergio Almeida z Portugalska uvedl, že jezdí denně po magistrále, kde chybí cyklistický pruh, bojí se o zdraví a nechce dále čekat, než úředníci povolí vznik cyklopruhu.

„Už příliš dlouho riskuji své zdraví a denně jezdím po nebezpečné magistrále. Bezohlední řidiči mě ohrožují rychlým předjížděním s minimálním odstupem. A policie tyto přestupky neřeší,“ uvedl Almeida v prohlášení, které zaslal médiím.

Svůj úmysl namalovat cyklopruh sdělil jak pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi, tak policii přes Twitter. Hřib dokonce na příspěvek reagoval s tím, že muže vyzýval, aby tak nečinil.

Muž však ve čtvrtek ráno dorazil na magistrálu i se sprejem. Policejní hlídky však na něj čekaly a po chvíli ho zastavily.

„Osobu jsme monitorovali, protože jsme měli informace o možném protiprávním jednání. Muže jsme zajistili, jelikož uvedl, že chce pokračovat ve svém jednání,“ řekla Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Podle ní je muž podezřelý z přestupků proti dopravě, veřejnému pořádku a majetku. Byl převezen na služebnu, kde byl po vyřízení nutných úkonů propuštěn. U sebe měl také sprej.

Muž se proslavil loni v březnu incidentem se strážníky, kteří ho zastavili kvůli přestupku. Ti se k němu chovali nezdvořile a bavili se s ním lámanou angličtinou. Ukázalo se také, že přestupek muž nespáchal. Strážníci dostali od vedení napomenutí a přišli o peníze.

Strážníci, kteří s „nou ingliš“ peskovali cyklistu v Praze, dostali trest

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám