Hlavní obsah

Cyklistku v Opavě srazilo auto, jehož řidiče zřejmě oslnilo slunce. Nehodu zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Nehodou v pátek ráno skončila jízda cyklistky po kruhovém objezdu v Opavě, kde do ní vrazilo osobní auto. Žena po střetu spadla na silnici, záchranka ji přepravila na chirurgii. Podle městské policie, která zveřejnila videozáznam nehody z bezpečnostní kamery, řidič vozidla zřejmě ženu na kole přehlédl, protože ho oslnily ostré sluneční paprsky.

Auto srazilo cyklistku v OpavěVideo: MP Opava

 
Článek

Strážníci videozáznam ukázali na Facebooku, nehoda se stala kolem 7:30 na kruhovém objezdu mezi frekventovanými ulicemi Nákladní, Oblouková, Rybářská a Kasárenská.

„Pravděpodobně sluncem oslněný řidič cyklistku přehlédl a srazil ji. Na místě zasahovala záchranná služba a věc vyšetřuje dopravní policie,“ popsali strážníci.

Na záběru je vidět rozjetá cyklistka, která měla namířeno rovně přes objezd, načež těsně před výjezdem do ní zprava vrazilo osobní auto, které zrovna vjelo na kruhový objezd.

Na Bruntálsku se po pádu z kola těžce zranila žena

Krimi

Žena se při střetu s přední částí auta přetočila a i s kolem spadla na zem, kde zůstala bezvládně ležet. Auto zastavilo a k ženě se začali sbíhat svědci nehody.

Mluvčí záchranky Lukáš Humpl uvedl, že 59letá žena utrpěla středně těžká zranění hrudníku. Zdravotníci ji přepravili na chirurgické oddělení opavské nemocnice, podle mluvčího byla při vědomí a mimo ohrožení života.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie, která tvrzení strážníků o slunci zatím nepotvrdila. Podrobnosti k nehodě nebyly k pátečnímu poledni k dispozici, mluvčí policie René Černohorský informace přislíbil později.

Foto: MP Opava

Auto srazilo cyklistku v Opavě

Video strážníci zveřejnili podle jejich vyjádření kvůli varování, aby lidé dávali na silnicích pozor a pamatovali na důležité pravidlo očního kontaktu, které městská policie formulovala jako „vidím, že mě vidí“.

Řidič srazil cyklistku a ujel. Dal jsem si vodku, přiznal po zadržení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám