Hlavní obsah

Cyklistka nepřežila střet s golfem. V autě se dohadovali, kdo řídil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písečná

Tragické následky měla ve čtvrtek nehoda na Orlickoústecku, kde se střetla cyklistka s autem značky VW Golf. Žena na místě podlehla vážným zraněním. K řízení auta, ve kterém jeli tři lidé, se nejdřív přihlásila 21letá žena, vzápětí se k tomu ale přiznal stejně starý muž. Na rozdíl od dívky ovšem nadýchal alkohol, navíc měl úředně zakázané řízení.

Foto: Policie ČR

Cyklistka se střetla s vozidlem značky VW Golf.

Článek

Tragédie se stala kolem 19:30 na silnici č. III/31014 nedaleko obce Písečná u Žamberku. Cyklistka se střetla se stříbrným golfem a žena na místě zemřela.

„V autě cestovali tři lidé a k řízení vozidla se policistům nejprve přiznala jednadvacetiletá žena. Kolegové u ní provedli test na alkohol a drogy, oba testy byly negativní. Netrvalo však dlouho a k řízení auta se přiznal druhý ze spolucestujících,“ informovala v pátek o nehodě mluvčí policie Dita Holečková.

Jednadvacetiletý muž nadýchal 1,11 promile alkoholu v dechu a podle mluvčí má navíc již tři úřední zákazy řízení, kdy poslední platí do srpna 2024.

Foto: Policie ČR

Místo tragické nehody u obce Písečná.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Ohledně mladíka prověřuje trestný čin usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

„V souvislosti s touto tragickou nehodou žádáme svědky, kteří viděli, jak k nehodě došlo, nebo zaznamenali pohyb vozidla ještě před nehodou, aby se ozvali na číslo 974 580 250 nebo na linku 158,“ dodala mluvčí.

Cyklistku v Opavě srazilo auto, jehož řidiče zřejmě oslnilo slunce. Nehodu zachytila kamera

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám