Hlavní obsah

Cyklista vytáhl z vody silně opilého muže, ten se chtěl v sanitce bít a kousat

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Po telefonickém oznámení vyjížděla v pondělí odpoledne hlídka policie na Černovické nábřeží v Brně, kde se měla v řece Svitavě topit osoba. Opilého muže ale ještě před příjezdem policistů vytáhl pohotový cyklista. Při příjezdu sanitky se muž začal chovat agresivně a musel být spoután.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V době, kdy policisté dorazili na místo, byl z vody osmadvacetiletý muž již vytažen a kolem něj se srotila skupinka lidí. Hlídka ihned podchlazeného mladíka zabalila do termofólie a stejným způsobem zabezpečila i jeho odvážného zachránce.

Podle zjištěných informací si tonoucího všimla nejprve kolemjedoucí žena a ihned kontaktovala policii přes tísňovou linku. Záhy muže v nesnázích spatřil i projíždějící cyklista, který neváhal a za tonoucím skočil do vody.

„Dostat muže na břeh ale nebylo vůbec snadné, naštěstí na pomoc přispěchal další občan. Zachráněný mladík vykazoval známky silné intoxikace alkoholem a začal být velmi agresivní. Těžkou práci s ním měli zejména přivolaní zdravotníci, a tak policisté museli zasáhnout a muže spoutat. Za přítomnosti hlídky byl pán transportován sanitkou do nemocnice, přičemž po celou dobu jízdy kolem sebe kopal a snažil se policisty i záchranáře pokousat,“ uvedla policistka Andrea Straková.

Zachráněný agresivní opilec byl nakonec bezpečně dopraven a skončil v péči odborníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám