Hlavní obsah

Cyklista se řítil po eskalátoru metra na Můstku, dole si poranil páteř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětadvacetiletý cyklista si pro svůj sjezd na horském kole v úterý večer vybral eskalátor ve stanici pražského metra Můstek. Svůj sportovní počin však zakončil neslavně - při vjetí na plochu nástupiště havaroval a přijeli si pro něj záchranáři. Ve středu o tom informoval mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklista sjel jezdicí schody metraVideo: Policie ČR

 
Článek

Cyklista zhruba kolem půl osmé večer sjel po vypnutém eskalátoru vedoucím na nástupiště trasy A. Kamerové záběry ukázaly, že muž nahoře nejdříve podezřele otálel, podle Hulana mohl čekat, až někdo jiný zapne jinou kameru a výsledné záběry pak vystaví někde na internetu.

Následně se vrhl po schodišti a vysokou rychlostí je sjel. Dole však neubrzdil, nájezd na plochu nástupiště jeho kolo vyhodil do výšky a mladík skončil v pádu.

„Celá situace skončila pouze zraněním jezdce samotného,“ uvedl Hulan, podle něhož cyklista nikoho nezranil dílem náhody. Pro muže si přijeli záchranáři. Podle Hulana jej transportovali do nemocnice s podezřením na zlomeninu v oblasti páteře.

Případem se nyní zabývají policisté, kteří zjišťují, zda se mladík nedopustil přestupku proti veřejnému pořádku, či trestného činu výtržnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám