Hlavní obsah

Cyklista přepadl přes řídítka, letěl pro něj vrtulník

Právo, hon

V bezvědomí skončil v úterý večer cyklista, který při sjezdu nerovné lesní cesty u Komorní Lhotky přeletěl přes řídítka. Při dopadu se těžce zranil a upadl do bezvědomí.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehodu nahlásil horským záchranářům dispečink Integrovaného bezpečnostního centra s tím, že podle cyklistovy manželky se muž pozvolna probírá. Cyklista byl pádem potlučený, ale jako nejzávažnější zranění se podle všech příznaků a silných bolestí jevil těžký úraz v oblasti pánve.

„Nasadil jsem mu krční límec a zafixoval do vakuové matrace. Kolega zatím přivezl posádku sanitního vozu Rychlé zdravotnické pomoci. Ti si pacienta převzali a pokračovali v ošetření,“ doplnil záchranář Marcel Svoboda.

„Zároveň přiletěl i vrtulník leteckých záchranářů z Ostravy, který u nás nemohl přistát a dosedl na louku asi dva kilometry vzdálenou. My jsme poté muže šetrně k vrtulníku dovezli a ten s ním zamířil do nemocnice,“ dodal Svoboda.

Policista na dálnici zmlátil cyklistu. Dostal podmínku a končí

Krimi

Cyklista si okolnosti nehody nepamatoval. „V současném velmi horkém počasí dochází k únavě celkem rychle. Proto doporučuji všem cyklistům, aby neriskovali a volili délku výletu podle svých momentálních schopností,“ důrazně varoval Radan Jaškovský, náčelník Horské služby Beskydy.

Reklama

Výběr článků

Načítám