Hlavní obsah

Cyklista na elektrokole si při pádu prorazil lebku

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Už třetí smrt cyklisty během několika dní řeší policisté na jihu Čech. V pondělí večer zemřel po pádu na silnici u Blanska na Českokrumlovsku 37letý muž. Na elektrokole jel zřejmě příliš rychle, nezvládl řízení, dopadl na zem a prorazil si lebku o kámen nebo betonový sloupek. Právo o tragické nehodě informoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Foto: Policie ČR

Cyklista havaroval v zatáčce na silnici mezi Blanskem a Soběnovem na Českokrumlovsku.

Článek

„Svědkyně objevila muže na vozovce mezi Blanskem a Soběnovem po 23. hodině. Jednala okamžitě a volala tísňovou linku. Nehoda se však stala už o dvě hodiny dříve a přivolaní zdravotníci už nemohli cyklistu zachránit,“ konstatoval Bajcura.

Běžec našel ráno na silnici u Milevska mrtvého cyklistu

Krimi

Zmínil, že cyklista jel s elektrokolem z mírného kopce a havaroval v zatáčce. „Stává se, že cyklisté na elektrokolech často velmi špatně odhadnou rychlosti, jakých mohou dosahovat. Při pádech pak dochází k tragédiím,“ podotkl mluvčí.

Pod koly žacího stroje zemřel 18letý cyklista

Krimi

Cyklista havaroval na nepříliš frekventované silnici, po které jezdí především místní. „Za posledních deset dnů se jedná o třetí tragickou nehodu cyklisty na území Jihočeského kraje, žádný z mužů neměl na hlavě ochrannou přilbu, která mohla mít zásadní vliv na zmírnění následků,” dodal Bajcura s tím, že přilba sice není pro osoby starší 18 let na kole povinná, policisté však doporučují její užití.

Reklama

Výběr článků

Načítám