Hlavní obsah

Čtyři nehody na železničních přejezdech během pátečního dopoledne

– Semily • Aktualizováno
Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek

Dva lidé se zranili při srážce vlaku s osobním autem na železničním přejezdu v Horní Sytové, části obce Víchová nad Jizerou u Semil. Z toho jeden těžce. Další dvě nehody osobního vozidla a vlaku komplikovaly provoz na Hodonínsku, Lounsku. Na Českobudějovicku se srazil vlak s traktorem.

Foto: HZS Libereckého kraje

Nejvážnější páteční nehoda se stala na Semilsku. Zranili se dva lidé.

Článek

Nehoda na Semilsku se stala kolem 10:10 v části obce Horní Sytová. Nákladní vlak se tam střetl na přejezdu s osobním vozem. "Vlak po nárazu vlekl vozidlo zhruba dalších 80 metrů. Řidič byl odvezen záchranáři, spolujezdkyni jsme museli vystříhávat pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí. Rozebrali jsme celou střechu a přestříhali sloupky," popsal zásah velitel jilemnických profesionálních hasičů Pavel Štěpánek.

„Ženu středního věku transportoval vrtulník záchranné služby s poraněním hlavy do nemocnice v Liberci a muže s lehkým zraněním do nemocnice v Jilemnici,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Lenka Markovičová.

Foto: HZS Libereckého kraje

V Mutěnicích na Hodonínsku se na železničním přejezdu srazil motorový vlak s osobním autem Ford Focus. Cestoval v něm 72letý řidič. "Vůz zůstal po kolizi zaklíněný pod vlakem, přesto řidič přežil, i když utrpěl zranění," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Ve vlaku cestovalo 12 lidí. Nikdo v něm nebyl zraněn. Kolizi patrně zavinil řidič auta neopatrným přejížděním tratě. Škoda byla vyčíslena na 110 tisíc korun.

Foto: Drážní inspekce

Střet vlaku u Mutěnic na Hodonínsku.

Trať na Lounsku byla dočasně uzavřena

Také poblíž Blatna u Jesenice na Lounsku se srazil na železničním přejezdu z Chomutova do Plzně rychlík s osobním autem. Jeho řidiče přepravil s těžkým zraněním do nemocnice vrtulník.

Podle předběžných informací policie byla signalizace na přejezdu v provozu. Uvedla lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. Provoz na trati byl obnoven v 12:10, škoda dosahuje částky 81 tisíc korun.

Foto: Drážní inspekce

Střet vlaku u Blatné na Lounsku.

Zatím poslední střetnutí je nehoda na železničním přejezdu u Bohunic na Českobudějovicku, kde se střetl osobní vlak s traktorem. "Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze kříži. Při nehodě nebyl nikdo zraněn," řekl Novinkám mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Reklama

Výběr článků

Načítám