Hlavní obsah

Čtyři lidé uhořeli při požáru vagonu v Brně

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Čtyři mrtvá těla našli hasiči při hašení požáru vyřazeného železničního vozu v oblasti Široké ulice v Brně. Vagón, umístěný mimo koleje, byl plný různých krámů a nejspíše sloužil jako útočiště pro bezdomovce.

Foto: HZS JMK

Požár vyřazeného vozu v Brně.

Článek

Ze soboty uplynula zhruba první půl hodina, když dostali hasiči zprávu o požáru vyřazeného vozu v městské části Komárov.

„Operační středisko vyslalo na místo čtyři profesionální hasičské jednotky. Aby se hasiči k požáru dostali, museli natáhnout asi 200 metrů dlouhé hadicové vedení,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Plameny zachvátily starý odstavený železniční vagón mimo kolejiště, který zřejmě sloužil jako noclehárna pro bezdomovce.

„Hasiči v dýchací technice dostali plameny pod kontrolu pomocí tří vodních proudů krátce po jedné hodině. O hodinu později požár zcela zlikvidovali. Vagón plný odpadu již nesloužil jako dopravní prostředek a materiální škoda je proto nulová. Hasiči však v požářišti nalezli čtyři lidská těla. Svými následky se tak jedná o nejtragičtější požár v Jihomoravském kraji za posledních pět let,“ řekl mluvčí.

Příčinu požáru zjišťují specialisté hasičů, případ prověřuje i policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám