Hlavní obsah

Cizinec prý přepadl nebo znásilnil deset žen z Prahy

PRAHA

Policie už připsala muži stíhanému za přepadání žen deset obětí. Třicetiletému Rumunovi, který byl dosud stíhán za brutální znásilnění či přepadení čtyř žen v Praze, ve čtvrtek přibyla další obvinění.

Foto: Muzeum JAK Uherský Brod

Nejtypičtějšími hracími strojky jsou bezesporu flašinety.

Článek

Muž má údajně na svědomí přepadení dalších šesti žen, z nichž jednu se pokusil znásilnit, a pět vloupání do rodinných domů, kam údajně vnikl s krajanem. Pokud skončí před soudem, hrozí mu až 12 let vězení, řekl policejní komisař Petr Rozum.

Násilník, který si v dopravním prostředku typoval mladé ženy, jež se vracely v nočních hodinách samy domů, začal v Praze řádit v březnu. Na oběti zaútočil na odlehlé a málo osvětlené cestě, když vystoupily z autobusu či tramvaje. Potom je brutálně napadl, znásilnil a okradl.

Kriminalisté podezřelého zadrželi v červnu za pomoci policistky v přestrojení. Dosud byl cizinec obviněn ze znásilnění v Modřanech, Praze 5, Praze 3 a z loupežného přepadení na Pankráci. Nyní mu policie připsala další čtyři přepadení v Modřanech, jedno v Praze 6 a další v Praze 10.

Mimořádná brutalita

"Klasické schéma - vyhlédl si ženu jedoucí v noční tramvaji a když sama nebo na odlehlém místě vystoupila, tak ji sledoval, brutálně napadl a okradl," popsal Rozum. Mezi poškozenými jsou převážně ženy ve věku kolem 20 let, podle policie ale napadl i ženu o 20 let starší a dokonce i důchodkyni.

Útočník je vesměs udeřil pěstí do hlavy a povalil. "Pak s nimi třeba tloukl o zem nebo je kopal do hlavy," uvedl policista. Ženy mimo jiné utrpěly otřes mozku, zlomeniny lícní kosti či nosu. Tři z nich po úderech ztratily vědomí.

Stíhaný muž způsobil při přepadeních škodu kolem 45 000 korun. Pokud jde o nová obvinění z vloupání do pěti domů v Praze 4 a 10, škoda přesahuje půl miliónu korun. Další víc než stotisícovou škodu způsobili podle policie muž a jeho komplic poškozením zařízení domů.

Už jednou byl vyhoštěn

Rumun byl navíc obviněn i z maření výkonu úředního rozhodnutí, protože byl už před třemi roky z Česka vyhoštěn. Cizinec podezřelý z násilí na ženách dosud nebyl v České republice trestán. V Rumunsku byl ale podle Rozuma již dříve odsouzen za loupežné přepadení a krádež. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám