Hlavní obsah

Násilníka z Prahy 4 zadržela policejní volavka

PRAHA

Ženy a dívky z Prahy 4 si mohou po týdnech obav oddechnout. Policisté totiž v minulých dnech pomocí volavky dopadli nebezpečného násilníka, který brutálně přepadal a znásilňoval ženy. Oběti si vybíral v nočních autobusech.

Foto: Jiří Smutný

Smíšený pěvecký sbor Sušil

Článek

"Jde o třicetiletého rumunsky hovořícího muže, který částečně ovládá český jazyk. Kriminalistům se ho podařilo usvědčit na základě vyhodnocení získaných stop a provedených expertíz," informovala dnes Novinky mluvčí pražské policie Daniela Razímová.

Deviant se patrně poprvé projevil již v březnu, od kdy začaly být hlášeny případy napadení osamocených žen nejrůznějšího věku. U třech žen však bylo přepadení mimořádně brutální, protože je nejprve surově zbil, dvě z nich pak ještě znásilnil, a nakonec je okradl. [celá zpráva]

Kriminalistům z mravnostního oddělení se při pátrání po pachateli podařilo získat jeho popis od obětí. "Podařilo se jim správně vytipovat osobu pachatele i jeho kroky. Klec spadla před několika dny v brzkých ranních hodinách," podotkla Razímová.

Pachatele zadržela policistka

Násilník se totiž právě chystal přepadnout ženu, která se pohybovala v blízkosti odlehlé zastávky tramvaje v Praze 4 - Modřanech. Právě tam už několikrát předtím zaútočil. Údajně má mít na svědomí i případ z okolí stanice metra Opatov. [celá zpráva]

"Než stačil cokoliv udělat, skončily jeho ruce v policejních poutech," pokračovala Razímová. Onou ženou totiž byla zkušená policistka, která posloužila jako volavka.

"Cizinec je v současné době ve vazbě a policejní komisař zahájil úkony v trestním řízení ve věci trestných činů loupeže a znásilnění. Kriminalisté i nadále usilovně prověřují, zda zadržený nemá na svědomí ještě další trestnou činnost obdobného charakteru," dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám