Hlavní obsah

Cizinec loupící s kladivem skončil v rukou policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Surovým lupičem, který v únoru při přepadení baru v Praze 8 Kobylisích zmlátil barmana železnou palicí, je podle policie jednatřicetiletý Ukrajinec. Kriminalisté ho dopadli v úterý ráno v jeho bydlišti v Praze. Brutální útok tehdy celý natočila kamera umístěná nad barem.

Foto: Jiří Zerzoň

Konference se konala v Dolní oblasti Vítkovic.

Článek

"Cizinec skončil u policejního komisaře, který jej obvinil z pokusu trestného činu vraždy a umístil jej do policejní cely s návrhem na vzetí do vazby," uvedla pražská policejní mluvčí Eva Miklíková.

Policie se na stopu podezřelého dostala díky podnětům lidí, kteří poznali v jeho osobě násilníka z kamerového záznamu.

Útok se odehrál 12. února asi dvě hodiny po půlnoci, kdy v nonstop herně v Klapkově ulici nikdo kromě obsluhy a pachatele nebyl. Lupič si objednal vodku, pro kterou se barman musel otočit a udělat několik kroků směrem ke kraji baru. V ten moment host vyskočil a začal šestadvacetiletého zaměstnance bít předmětem připomínajícím kladivo.

Málem zemřel pro 2 tisíce

Zasadil mu do hlavy čtyři rány, sebral dva tisíce korun a utekl. Celé přepadení netrvalo déle než dvě minuty.

Těžce zraněného barmana objevil o půl hodiny později provozní. "Přestože dotyčný utrpěl poranění závažného charakteru a musel být okamžitě operován, je v současné době již mimo ohrožení života," podotkla dnes Miklíková.

Obviněnému cizinci nyní hrozí v případě prokázání viny 12 až 15 let nebo výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Lupič zaútočil na barmana kladivem

Brutálnímu loupežnému přepadení čelil v noci na čtvrtek barman herny v Praze-Kobylisích. Pachatel na něj zaútočil kladivem a čtyřikrát jej s ním udeřil...

Výběr článků

Načítám