Hlavní obsah

Cizinci mířící na CzechTek u sebe měli drogy

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

První vážnější problém s cizinci mířícími na letošní CzechTek na Karlovarsko řeší západočeští celníci. Pes vycvičený na vyhledávání drog objevil 2,8 gramu hašiše v obytném voze s německou espézetkou kontrolovaném na silnici mezi Prahou a Karlovými Vary. Cestovali v něm tři cizinci.

Článek

"Jeden z nich se k vlastnictví omamné látky přihlásil. Případ si dále převzala cizinecká a pohraniční policie, která je k řešení těchto případů určená," řekla mluvčí celníků Jitka Blahutová.

Celníci ve spolupráci s cizineckou a pohraniční policií v souvislosti s konáním technoparty CzechTek zaměřili svou kontrolní činnost na přepravu omamných a psychotropních látek.

"Provádíme na některých trasách k místu konání akce namátkové kontroly. Celníci využívají ke kontrolám aut psy cvičené na vyhledávání drog. V této souvislosti je třeba připomenout, že přeprava jakéhokoliv množství omamných látek přes hranice je zakázána. Případ je podle množství přepravované drogy policií kvalifikován jako přestupek nebo trestný čin," dodal Blahutová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám