Hlavní obsah

Cisterna s mlékem zablokovala dálnici u Frýdku-Místku

Právo, Aleš Honus
Frýdek-Místek

Kvůli nehodě cisterny převážející mléko musel být v noci na sobotu zastaven provoz na dálnici D48 mezi Frýdkem-Místkem a Příborem. Přívěs cisterny se převrátil nedaleko tunelu Lysůvky o půl třetí, provoz na dálnici byl obnoven až před půl sedmou.

Foto: HZS MSK

Na dálnici D48 se převrátila cisterna s mlékem.

Článek

„Řidič nákladního automobilu nebyl zraněn, provoz na dálnici byl zcela zablokován. Hasiči průzkumem zjistili, že z cisterny před jejich příjezdem vyteklo přibližně 11 tisíc litrů mléka. Na místo tak dorazili i zástupci Povodí Odry a odboru životního prostředí,“ sdělil mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Foto: HZS MSK

Na místě zasahovali hasiči.

Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s odpojením vleku od nákladního vozu a uvolnili tak na krátkou chvíli dálnici. „Zbylé mléko z vleku - tedy přibližně 6000 litrů - následně přečerpal řidič do cisterny tažného automobilu. Poté mohli hasiči přistoupit k převrácení vleku zpět na kola,“ dodal mluvčí s tím, že na místo musel být vyslán těžkotonážní jeřáb.

Po dobu vyprošťování byl na dálnici opět zastaven provoz. Zásah byl ukončen krátce před půl sedmou ranní.

Reklama

Související články

Motorkáře na Hodonínsku srazila srna

Neobvyklou nehodu vyšetřovali policisté na Hodonínsku, kde se zranil řidič motorky, když ho za jízdy srazila srna. Šofér skončil v nemocnici na vyšetření,...

Výběr článků

Načítám