Hlavní obsah

Chtěla prodat brusle za tisícovku, přišla o 118 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena ze Šumperska chtěla přes internet prodat kolečkové brusle, naletěla však podvodníkovi. Brusle jí sice zůstaly, ale údajný zájemce o ně ji připravil o 118 tisíc korun. Ty si stáhl z jejího účtu. Případem se už zabývá policie. Novinkám to ve středu řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Petr Marek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Žena policii podle mluvčí kontaktovala v úterý večer s tím, že byla podvedena na internetovém inzertním portálu neznámým pachatelem.

Na její zveřejněný inzerát, kde nabízela k prodeji kolečkové brusle za tisícovku, zareagoval údajný zájemce a požádal ji o možnost zaslání zboží přes Balíkovnu.

„Jak už tomu bylo v mnoha předešlých případech, zaslal jí na e-mail odkaz, kde vyplnila své jméno a příjmení včetně data narození a dále ji to odkázalo do internetového bankovnictví s tím, že musí vyfotit QR kód a poslat přes chat technické podpoře internetového bankovnictví,“ konstatovala mluvčí.

Poškozená to udělala a následně v internetovém bankovnictví obdržela pokyn, aby se neodhlašovala a vyčkala na spojení jejího účtu u Balíkovny s bankou. Zhruba po 15 minutách zjistila, že se do bankovnictví nedostane, protože jí byla zaslána SMS, že došlo ke změně preferovaného telefonního čísla na jiné.

„Neváhala a ihned kontaktovala operátora své banky, kde se dozvěděla, že z jejího účtu odešlo 118 tisíc korun,“ uvedla Zajícová s tím, že policie věc šetří pro tři trestné činy související s internetovou kriminalitou.

Senior chtěl zhodnotit úspory. Internetový podvodník z něj vytáhl čtvrt milionu

Bezpečnost

Reklama

Výběr článků

Načítám