Hlavní obsah

Chtěl zapálit policistu, shořela chata

Novinky, fia
ŠUMPERK

Policii přivolal v pondělí dopoledne muž v obci Malá Morava na Šumpersku ke své chatě, v níž našel jejího bývalého majitele, který odmítal objekt opustit. Policista chtěl nezvaného hosta z chaty vyvést, ten se ale pokusil na něj vylít hořlavinu a poté dům zapálil.

Článek

Jeden z policistů chytil duchapřítomně svého kolegu a vytlačil jej ven z objektu. "Pachatel však jednomu z nich stihl polít záda a poté za nimi něco hořícího hodil," řekl šumperský policejní mluvčí Miloslav Svatoň. Policistům se při incidentu nic nestalo, vzápětí však začala hořet chata. Sám žhář se ukryl na balkóně, kde ho ostatní strážci zákona zadrželi. Požár uhasili přivolaní hasiči.

"Muž byl bývalým majitelem chaty, o kterou přišel v exekuci. Zřejmě se s tím nemohl smířit, urazil zámky a vloupal se dovnitř. Čtyřiatřicetiletý současný majitel objektu přišel na místo s policejní hlídkou. Policisté vešli dovnitř a pachatel na ně vylil z kýblu benzin," upřesnil Svatoň.

Policisté bývalého majitele shořelé chaty nechali lékařsky ošetřit a potom ho převezli na stanici. Vzhledem k tomu, že se pokusil na muže v uniformě vylít hořlavinu, kterou potom skutečně zapálil, je podezřelý z pokusu trestného činu vraždy.

"Právní kvalifikace skutku, popřípadě jiné informace, se však mohou na základě dalších zjištěných skutečností změnit," uvedla k případu severomoravská policejní mluvčí Soňa Bradáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám