Hlavní obsah

Chtěl zabít expřítelkyni a jejího milence, odsedí si šest let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejvyšší soud odmítl dovolání Egypťana, jenž dostal za přípravu vraždy dvou lidí šest let vězení. Mustafa Fathí Ibrahím Aldavíní chtěl podle pravomocného verdiktu zabít v Brně a okolí svou bývalou přítelkyni a jejího údajného milence, do plánů zapojil známého, který však nakonec vše oznámil policii.

Egypťan Mustafa Fathí u brněnského souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Muž přípravu vraždy popíral, tvrdil, že šlo jen o hru. Nejvyšší soud rozhodoval bez veřejného jednání. Výsledek sdělila Klára Belkovová, mluvčí Krajského soudu v Brně, který případ řešil jako první instance.

Egypťan plánoval v Brně zabít bývalou partnerku a jejího přítele, dostal šest let

Krimi

Trest pod hranicí zákonné sazby justice uložila s ohledem na to, že muž nebyl dosud trestaný a nevznikla žádná škoda. Usmrcení své bývalé přítelkyně a člověka, kterého považoval za jejího nového partnera, plánoval Egypťan v březnu 2018. Požádal proto podle spisu svého přítele o opatření zbraně, případně výbušného pásu. Po odstranění obětí se chtěl přes Vídeň vrátit zpět do Egypta.

Přítel ovšem Egypťanův plán oznámil policii, která pak podezřelého sledovala, nahrála i rozhovor se svědkem v čajovně. Podle verdiktu nešlo o jednorázové zkratkovité jednání, Egypťan dal jasně najevo, že chce někoho usmrtit, čin si naplánoval. Podle obhajoby ovšem šlo jen o hru, muž neměl v úmyslu někoho zabít.

U krajského soudu uvedl, že si v čajovně jen vyprávěl o válce v Sýrii a takzvaném Islámském státu. Muž se do Česka přestěhoval z Egypta na konci roku 2010, v Egyptě si předtím vzal za ženu o 24 let starší Češku. O rok později se rozvedli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám