Hlavní obsah

Chtěl si prodloužit neschopenku, tak zfalšoval nemocenský lístek. Hrozí mu vězení

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novojičínsko

Kuriózní případ simulanta, který si prodloužil nemocenskou neoprávněnou úpravou nemocenského lístku, vyšetřuje policie ve Frenštátě pod Radhoštěm. Muži hrozí až tři roky vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak uvedla mluvčí policie Darina Knižátková, šestadvacetiletý muž byl na nemocenské osmnáct dní. To se mu ale pravděpodobně zdálo málo. Poté, co ho lékař uschopnil, se rozhodl zůstat doma ještě dalších osm dní.

Na rozhodnutí o ukončení pracovní neschopnosti proto přepsal datum a takto upravený dokument odevzdal svému zaměstnavateli ve Frenštátě pod Radhoštěm.

„Na to, že si muž sám prodloužil nemocenskou, přišla Okresní správa sociálního zabezpečení ještě předtím, než mu byla za tyto dny neoprávněně vyplacena dávka nemocenského pojištění ve výši přesahující dva a půl tisíce korun,“ uvedla mluvčí.

Policejní komisař muži sdělil podezření z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, za to mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Jak na situaci reagoval zaměstnavatel, mluvčí neuvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám