Hlavní obsah

Chtěl prodat hodinky za 750 tisíc. Zájemce mu s nimi utekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlickoústečtí kriminalisté už přes dva týdny šetří krádež hodinek Rolex v hodnotě 750 tisíc korun. Majiteli je ukradl neznámý asi třicetiletý muž, který předstíral zájem o koupi.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z krádeže

Článek

„Majitel inzeroval na internetovém portálu hodinky k prodeji. Se zájemcem si sjednal osobní schůzku, během té proběhlo vše standardně. Muž hovořící špatnou češtinou s východním přízvukem si hodinky vyzkoušel, telefonicky si s dalším mužem ověřil jejich pravost a poté řekl, že si koupi promyslí a ozve se,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kopecká.

O pár dní později se oba sešli na Mírovém náměstí v Ústí nad Orlicí. Zájemce si ještě jednou hodinky nasadil na ruku a společně šli do bankovní pobočky, kde mělo dojít k převodu peněz. „Po vstupu do vestibulu banky však kupující odstrčil prodávajícího a i s hodinkami na ruce utekl směrem do ulice Havlíčkova, kde přeskočil plot a zmizel z dohledu. Poškozený se snažil pachatele pronásledovat, bohužel marně,“ dodala policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR

Odcizené hodinky

„Byl to muž světlé pleti, vysoký asi sto osmdesát centimetrů, střední postavy. Měl krátké vlasy tmavě hnědé barvy nagelované a sčesané směrem dozadu, na tváři měl vousy – strniště a na očích dioptrické brýle s kulatými obroučkami. Kouřil elektronickou cigaretu. Na ruce měl stříbrné hodinky značky Rolex a nesl hnědou koženou tašku,“ uvedla policie popis podezřelého.

Bohužel dodnes se neví, o koho se jedná. Kriminalisté pátrají i po odcizených náramkových hodinkách Rolex ze žlutého kovu s modrým ciferníkem a výrobním číslem Z857479. Za krádež nyní hrozí zloději až pět let vězení.

Fantom vykrádající ostravské garáže si nedal pokoj. Jeho řádění utnula vazba

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám