Hlavní obsah

Chtěl pomoct ženě, která srazila srnu. Dvacetiletého mladíka smetla dodávka

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

O život přišel ve středu večer dvacetiletý mladík u Hustopečí nad Bečvou na Přerovsku. Chtěl pomoct ženě, která podle mluvčího záchranné služby Pavla Vysloužila srazila na silnici přebíhající srnu. Dodávkou muže smetl o rok starší řidič. Policisté ho podezírají z usmrcení z nedbalosti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala kolem deváté večer. Dvacetiletý řidič osobního auta zastavil u krajnice a vystupoval z Peugeotu 307, aby pomohl ženě jiného auta, která předtím srazila srnu.

„Řidič protijedoucího vozu si nehody všiml, zastavil a chtěl ženě pomoci. Při přebíhání vozovky bez reflexní vesty jej ale smetl projíždějící vůz a způsobil mu rozsáhlá mnohačetná drtivá poranění,“ uvedl Vysloužil.

„V tu dobu jel ve směru od Hustopečí na Valašské Meziříčí řidič s vozidlem Iveco, přehlédl neosvětlené vozidlo, ze kterého poškozený právě vystupoval, střetl se s ním a srazil i mladíka,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zranění mladíka byla tak vážná, že zemřel na místě i přes rychlý příjezd záchranářů.

Řidič iveca nebyl podle policie pod vlivem alkoholu ani omamných látek. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Škoda na autech je odhadnutá na 140 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám