Hlavní obsah

Chtěl být za hrdinu, proto úmyslně založil požár

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Chtěl být hrdinou za každou cenu. I za cenu úmyslně založeného požáru. Devatenáctiletý mladík se má zodpovídat ze spáchání trestného činu obecného ohrožení kvůli tomu, že měl v noci na neděli založit požár ve sklepě bytového domu v Hodoníně.

Foto: Policie ČR

Požárem způsobil mladý žhář škodu za sedmdesát tisíc korun.

Článek

„Mladík zapálil papírovou tašku. Poté, co začala hořet, vyběhl do patra, kde bouchal na obyvatele domu s tím, že je jde informovat o vzniklém požáru a zachránit je. Zřejmě chtěl být za hrdinu, ale nedomyslel důsledky,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Foto: Policie ČR

Mladík chtěl být za hrdinu, ve sklepě zapálil papírovou tašku a poté varoval obyvatele domu před požárem.

Plameny se ale nespokojily jen se strávením tašky, začaly hořet další odložené věci a požár se dál šířil. Poškodil přitom i polystyrenové zateplení stropu, izolaci rozvodů vody a plynu, stejně jako i přípojek telefonů či anténní rozvody.

„Při vyšetřování události narazili policisté právě na tohoto mladíka a při takticky správných otázkách se nakonec k zapálení doznal. Svým úmyslným jednáním mladík způsobil obecné nebezpečí tím, že vydal lidi v nebezpečí,“ dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Požár poškodil zateplení stropu, izolaci rozvodů vody a plynu, přípojky telefónů a antenní rozvody.

Policisté tedy začali případ řešit jako podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení. Vyšetřovatel hasičů vyčíslil předběžnou škodu na sedmdesát tisíc korun. Pokud se soud ztotožní se závěry šetření, může falešný hrdina strávit až osm let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám